Tukar Logon Skrin Untuk Windows 7


Tengah cari jalan macam mana nak tukar logon skrin Windows 7 korang. Aku ada satu software yang percuma dan mudah untuk digunakan. Seperti yang korang nampak dekat bawah nie adalah skrin asal aku....gambar kat atas tu pulak adalah image yang korang akan gunakan untuk logon skrin.






klik skroll gambar untuk preview image korang....hasilnya korang akan dapat buat logon skrin macam kat bawah nie...










Klik gambar di bawah untuk download software nie...


Mengatasi Masalah Sony W395 'FREEZING"


Seperti yang tahu pada post yang lepas aku ader ceritakan tentang masalah handphone aku yang hang masa tengah play muzik......Setelah penat mencari akhirnya aku jumpa satu penyelesaian dekat internet iaitu tukarkan format MP3 kepada M4A......Aku cuba buat macam yang dia tulis dan hasilnya memang handphone aku dah tak hang lagi macam dulu.....So aku harap korang cuba dulu, kalau boleh bagitau yang len...kalau tak berjaya baru bagitau aku.....
Kalau korang yang tak tau mana nak cari software conveter nie aku bagi link...tapi ingat pastikan korang aktifkan software tu  dulu kalau tak ia hanya akan convert sebahagian sahaja dari lagu yang korang nak convert tuh...


Buat Gambar Bergerak Dengan Ulead GIF Animator





Benda nih sebenarnyer senang nak buat....korang hanya perlu menggunakan Ulead GIF Animator, suatu software yang memang amat mudah digunakan berbanding software yang lain......






Korang boleh download software hebat nie kat sini

   
Nie video cara nak buat gambar bergerak.....senang giler...hehehe


video


lepas dah siap tuh boleh letak kat blog atau kat website korang. Kalau nak buat tulisan korang klik kat add text...senangkan