Software Untuk Hack Wifi

Mungkin ramai yang nak tahu macam mana nak hack wifi. Tak kira ar sama ada wifi tuh jiran korang ke, orang yang kau tak kenal ke janji dapat hack lepas tuh dapat pakai internet percuma tak payah bayar. Bagus betul idea korang nih...kesian tuan punya wifi tuh, penat dia bayar tapi korang pakai selambe jer....hehehe.  

Sebenarnya banyak software yang boleh korang gunakan untuk hack wifi tapi di sini aku hanya akan kongsikan dua software sahaja sebab nih antara software yang berjaya tolong aku hack wifi WEP...WPA aku masih tak berjaya lagi sampai sekarang...(>..<)zZZ

 Backtrack





Backtrack nih adalah sistem operasi sama seperti Windows. Masa aku download dulu saiz dia baru 1 GB lebih tapi sekarang dah 3GB lebih. Okeylah, untuk hack menggunakan Backtrack terdapat beberapa command. Contohnya airmon-ng, airodump-ng dan banyak lagi yang command yang lain. Tapi bagi yang sukar nak pakai command nih korang boleh gunakan Gerix Wifi Cracker yang terdapat dalam Backtrack. Tetapi aku hanya berjaya hack WEP menggunakan Backtrack kerana WPA memerlukan dictionary list. Terdapat satu kaedah yang membolehkan seseorang itu hack WPA tanpa dictionary list dengan menggunakan Reaver tapi bagi aku cara tuh memang lambat. Aku tak sanggup menunggu....hahahaha



Beini



            Software Beini nih yang aku selalu gunakan untuk hack Wifi. Tak payah pakai command macam Backtrack tetapi cuma perlu klik sahaja. Saiz dia pulak taklah terlalu besar, adalah dalam 47.6 MB aku rasa. Selalunya aku gunakan  feeding bottle dan ada juga cara minidwep tapi aku tak dapat buat. Sama juga seperti Bactrak, Beini memerlukan dictionary list untuk hack WPA. Untuk pengetahuan korang link Beini yang aku upload untuk korang nih ada problem sikit sebab dia akan hangs. Aku tak tahu sebab apa macam tuh tapi aku nasihatkan kalau korang kena sama macam aku baik korang cari link yang lain. 



           Untuk segala tutorial aku cadangkan agar korang search google atau You Tube untuk kedua-dua software nih sebab aku dulu pun belajar dari situ jugak. Tapi pastikan bila korang dah hack tuh jangan guna melebih-lebih pulak. Nak lagi bagus korang hack jer tapi jangan guna. Sekadar untuk pelajaran jer tau....(>..<)zZZ



58 comments:

  1. boleh ke guna kat windows seven?? kalau boleh macam mana caranya???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Burn pada cd / dvd...boot terus...tak perlu install...
      semua windows takde masalah.

      Delete
  2. memang boleh guna ar...tapi kalau nak tau tutorial kena google atau youtubes ar sbb aku kan dh kata yg aku takkan ajar..sori...hehehe

    ReplyDelete
  3. gunakan google dan Youtubes yer...XD

    ReplyDelete
  4. coba link ini utk tutorial for beini..

    http://whateverhafiz-it.blogspot.com/2010/12/cara-nak-hack-wep-menggunakan-beini-121.html

    ReplyDelete
  5. cik Ixora dh bg link tuh...klik jer...sbb aku mmg mls nk buat tutorial...XD

    ReplyDelete
  6. bole tlg upload blk software beini? link da x bole pakai..tlg emailkan ke aku link dia, tima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh download di http://y5booster.blogspot.com

      Delete
  7. sy dh tkar link tuh dgan yg baru....bley try blik..hehehe

    ReplyDelete
  8. link x buleh pakai....sy check ok jer....(>..<)zZZ

    ReplyDelete
  9. ade x cara senang nak hack wifi tanpa guna software.
    sesiapa y tahu, boleh email di anun_dabluv@yahoo.com

    P/s amat memerlukan. wifi kt rumah xleh connect ngn phone even gune password y betul

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ketuk setiap pintu jiran yg terdekat...tanya kat owner...sekian

      Delete
  10. cara senang....rasenyer x der. Cik anun pki phone jnis ap???

    ReplyDelete
  11. ok aku dah dload tp mcm file dia x cukup jer, bole tlg cek blk knight. tq

    ReplyDelete
  12. Biar btul...yang sy upload tuh memang sama dengan yang saya guna sekarang.Cuba bgtau x cukup yg mn???

    ReplyDelete
  13. ta ade ke jnis lain..mcm pyah je gne ni..

    ReplyDelete
  14. untuk pgtahuan En. Asyari, beini nih yg paling mudah untuk digunakan berbanding software lain....
    (>..<)zZZ

    ReplyDelete
  15. slain dua2x ni. ada x softwere lain?

    ReplyDelete
  16. yup, antaranya wifiway, gerix wifi cracker dan banyak lagi cuma kena rajin Google lah..(>..<)zZZ

    ReplyDelete
  17. beini ni dpt tak tuk hack WPA/WPA2/WPA-PSK kalau dpt mcm mna cara nya..tnjuk kn la..

    ReplyDelete
  18. beini mmg bley hack WPA/WPA2/WPA-PSK tp kn ad dictionary list lah..klu x der pun x guna juga.

    ReplyDelete
  19. gune cd ker. . .aq trbace 1 blog nie. . kalo gune beini kne ade cd??

    ReplyDelete
  20. x gune lh care nie.,. kne ade cd lak. . . hampeh. .

    ReplyDelete
  21. cik anon..xyah cd pun xper..bley pki pendrive sbg ganti....guna Unetbootin untuk bootkan ISO file tuh....(>..<)zZZ

    ReplyDelete
  22. KEDEKUT DAN PEMALAS PYER BLOGER

    ReplyDelete
  23. Aku suka komen cik anon....jujur saya seorang yang kedekut dan pemalas...sekian (>..<)zZZ

    ReplyDelete
  24. kalau nak pakai beini @ backtrack dalam window gunala virtualbox software....klau bab link rosak @ sebagainya...aq rasa aq ada nampak link beini kat blog dishingtech google la...kepada penulis app apa yang ko guna lam backtrack hack wifi?

    ReplyDelete
  25. Aku sokong cik anon pki virtualbox.....aku pki gerix wifi cracker utk wep...hehe

    ReplyDelete
  26. terbaek..thanks sya suda dapat hack wifi jiran sya tpi yg WEP la

    ReplyDelete
  27. wcome..tp pkai tuh pun berpada-pada lah yer.
    (>..<)zZZ

    ReplyDelete
  28. ok..kalau hack wep tak payah cite la yer....mmg mudah sangat...nak hack WPA ni mmg dari dulu tak dapat...nak kene ade dictionary...masalahnye dah download tapi file dictionary tu plak tak jumpa mase nak try hack....ape sebenarnye format dictionary ni..sape ade pengalaman leh share kat sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. WPA dah byk jadi mangsa aku...dari Streamyx, Maxis, Celcom, Unifi...

      Delete
    2. anda guna beini ke atau feeding bottle sya dah cuba guna miniwep tak dpt

      Delete
    3. Pki feeding bottle ar snang...(>..<)zZZ

      Delete
  29. tau xper.....aku pnah try pki backtrack (reaver) sbb xyah dictionary tp nk tggu dia berjanggut ar...mlas aku nk try lg....hahaha (>..<)zZZ






    ReplyDelete
  30. aq prnah haCk wifi tp lepas aq dpt password 2 wifi 2 jd limited access, knapa ea..

    ReplyDelete
  31. limited access tuh mmg kadang-kadang jadi....benda biasa ar tuh...
    (>..<)zZZ

    ReplyDelete
  32. WPA kena pakai dictionary, tua la nak crack WPA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang org dah tak pakai dictionary... :-)

      Delete
  33. yup...tapi hari tuh ada dictionary dia ada yang sampai berpuluh gb...dh ar internet aku slow..malas nak download...(>..<)zZZ

    ReplyDelete
  34. pkai cmd pun blh nak hack wpa/wpa 2.tp kena pakai solfwer stkeys.ni cara senang.cube la.

    ReplyDelete
  35. terbaik ar cik anon...aku pun x tau..nanti aku try...(>..<)zZZ

    ReplyDelete
  36. senang bli tenet sendiri larh....

    ReplyDelete
  37. Itu idea yg baik en. Anon....aku sokong....hahaha (>..<)zZZ

    ReplyDelete
  38. bootable pendrive selamat ke????
    camne nk tukar ke pendrive asal??

    ReplyDelete
  39. wlupun dia dah jadi bootable tapi en. engku bley ltak data dalam pendrive tuh.jangan risau sebab dijamin selamat. klu risau sangat format blik...setel...(>..<)zZZ

    ReplyDelete
  40. memang nak kena download backtrack juga ea?

    ReplyDelete
  41. download software lain pun bley tapi stakat nih dua benda nih aku dah try...(>..<)zZZ

    ReplyDelete
  42. TOLONG BAGI , LINK UNTUK DOWNLOAD DICTIONARY FOR WPA2 ??

    ReplyDelete
  43. Aku pun xtau..klu tau dh lama aku hack wpa....hahaha

    ReplyDelete
  44. aku pkai 'commview for wifi' utk hack wifi ni.tapi leceh skit,kene rajin berusaha bru bleh dpt...hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. better pki backtrack> gerix wifi cracker...pling best..(>..<)zZZ

      Delete
  45. piratedhacker.blogspot.in/2013/07/wpawepwpa2-cracking-dictionary-wordlist.html

    ReplyDelete
  46. Sy ada cd software n adapter tok hack pasword wifi. Tp x taw cm ne nk hack guna windows 8. Lea tlg bgtaw x!

    ReplyDelete
    Replies
    1. try google...aku just share jer mende nih....hahaha

      Delete