Software Al-Quran Percuma Untuk Handphone


. Boleh dikatakan banyak syarikat handphone dah mula mengeluarkan produk yang membolehkan pengguna membaca Al-Quran di dalam handphone. Contoh yang paling ketara sekali ialah handphone keluaran CSL. Ramai yang suka beli Handphone macam nih sebab boleh baca Al-Quran di mana sahaja tanpa mengira masa dan tempat.


Macam mana pulak dengan korang yang mempunyai handphone NOKIA, SONY ERICSSON, SAMSUNG dan lain-lain lagi. Tentu korang mahukan aplikasi yang serupa bukan, jadi kat sini aku nak bagi korang link untuk korang download software Al-Quran secara percuma di Getjar. 


Klik untuk download software Al-Quran


Persoalan yang menganggu fikiran pengguna????

Apa hukum bawak handphone yang mengandungi software Al-Quran di dalam tandas????

Jawapan....

Aku dah tanya dengan beberapa orang ustaz dan kesemua mereka menyatakan boleh kerana ianya adalah di dalam bentuk aplikasi yang tersimpan di dalam handphone. Yang haramnya bila bawak handphone yang ada wallpaper  ayat Al-Quran atau pakai ringtone yang menggunakan ayat Al-Quran ( takut berbunyi di dalam tandas)....Diharapkan korang faham dengan apa yang aku terangkan nih. Kalau korang rasa musykil sila bertanya pada ustaz atau ustazah yang tinggal berdekatan dengan rumah korang....:)

0 Pelawat Ingin Komen:

Post a Comment